Patuljasta,kuglasta tuja,velike gustine,može da naraste do 0,5 m u prvih 10 godina.Voli polusenovita-senovita mesta.Treba izbegavati saditi je na mestima koja su celog dana osunčana jer moze doci do stvaranja ozegotina.Uspeva na svim tipovima zemljista.Koristi se u alpinetumima i malim bastama,kao i u grupacijama.Cetine su zelena a zimi dobijaju braonkasto-crvenkastu boju.


Thuja occidentalis Teddy

Kompaktna loptasta forma tamno zelene boje,u zimu smedje.Raste tek 3 cm godišnje,a maksimalna visina i širina joj ne prelaze 1 m.Veoma zahvalna za korišćenje u cvetnjacima,kamenjarima,žardinjerama.

Thuja Occidentalis Tiny tim

Sporog rasta predivne krosnje raste do 1,5 m zeleno na vrhovima bele boje sto je u narodu zovu seda.Nije probirač zemljišta može se orezivati.Može se saditi pojedinacno ili u grupacijama za manje ograde.

Chamaecyparis Pygmaea Argentea

Niska,pravilne okruglaste forme.Oko 1 m.visine.Izbojci su kratki,debeli,plavo zeleni.Veoma je dekorativna

Chamaecyparis lawsoniana Glauca Globosa blue

Zlatno zelene boje.Neobicna i veoma pogodna za male vrtove,kamenjare i zardinjere.Okrugla i patuljasta forma,visoka do 1 m.Izbojci su veoma gusti i pljosnati.Lisce je svetlo zeleno,a zimi sivo zeleno.Veoma je otporna na mrazeve.

Thuja occidentalis Golden Globe  Zlatni krug

Okruglast zbun raste do 1,5m visine i nesto vece sirine,jasno zelene bojeS obzirom da ne raste brzo i niska je veoma je pogodna za sadnju u malim vrtovima ili u zardinjerama.


Thuja occidentalis globosa

Četinari loptaste forme

Ponuda biljaka Baštenski alat
Home O nama Biljke Galerija Akcija Cenovnik Kontakt

© 2014 Rasadnik EGZOTIKA. Sva prava  zadržana. Design:Milosavljevic Dragan 063/662-333


Četinari         Ukrasni     Lišćari      Ukrasno žbunje    TOPIARY oblikovane forme      Kalemljeni Četinari    ŽIVE OGRADE  Thuje          Juniperus Chamaecyparis     Borovi   Abies  -  Jele     Cedrus      Picea      Smrče  -  Pinus   Taxus   Tise     Šimširi    Acer Negundo      Tuja   Kleke  Pačempresi     Kalemljeni na štapu    Spiralna Tuja Lopta na  štapu   Bambus Rasadnik u Požarevcu   Ukrasni bagrem    Smaragd  Japanski Javor  Uređenje dvorišta


Reference:Požarevac,Petrovac na Mlavi,Svilajnac,Smederevo,Veliko Gradište,Kučevo,Golubac,Beograd,Rabrovo,Smederevska Palanka,Kovin

Rasadnik EGZOTIKA

Nabrđe  12000  Požarevac  tel: 063/662 333